Caracteristici Zodia Taur
Nativii zodiei Taur sunt nascuti in intervalul 21 aprilie - 21 mai.

Motto-ul zodiei Taur:


Gasesc securitatea in interiorul meu si dezvolt propriul meu simt al valorilor. Ma ancorez pe Terra si-mi exprim in mod firesc senzualitatea.

Cuvinte cheie ale zodiei Taur:


posesie, achizitie, tenacitate, materialism, stabilitate, realism, confort, aviditate, siguranta, interes, bani, incapatanare, gelozie, fidelitate, lacomie, frumusete, arta

Caracteristici generale:


Zodia Taur este o zodie feminina de pamant, predominant practica, guvernata de planeta Venus, planeta care sporeste talentele artistice, gustul pentru frumos, senzualitatea, sociabilitatea, bunul gust, atractia fizica, dar si gelozia, superficialitatea, nepasarea, imoralitatea uneori.

Personalitatea Taurului :

Nativul din zodia Taur are un puternic simt al securitatii materiale, fiind stabil din fire, cu picioarele pe pamant, armonios, afectuos si loial. Necesitatile sale sunt cele de baza: daca are hrana, un partener stabil si o casa cu tot ce ii trebuie in ea, Taurul este cel mai fericit om.

Personalitatea nativului Taur este aparent pasiva, indolenta chiar, dar totul pana la primul impuls. Daca este provocat, devine rigid si incapatanat, declansand un temperament furios. In cea mai mare parte a timpului, Taurul este o persoana rezervata, ratand multe sanse din cauza ca le lasa sa treaca pe langa el din pasivitate.

Nativul Taur este posesiv, iar convingerile sale sunt fixe, incat nimeni nu i le poate schimba. Apreciaza foarte mult lucrurile bune in viata si nu isi refuza niciodata nimic. Ii place traiul simplu, facil, fara probleme, cu toate necesitatile asigurate, bucurandu-se de dragoste si armonie. Taurul se lasa usor furat de tentatii, placerile vietii fiind pe primul plan. Simturile trebuie sa ii fie rasfatate pe toate nivelurile: gustul, vederea, mirosul, auzul, oferindu-si numai ce ii face cu adevarat placere: o mancare gustoasa, un peisaj linistit, o muzica placuta, un parfum delicat.

Taurul are un caracter bland, rabdator, muncitor, dar un pic prea incet si greoi. Tendintele celor din jur de a-l grabi de la spate rareori se incheie cu succes, pentru ca are nevoie de timp pentru a se adapta cerintelor si schimbarilor aparute in viata sa.

Sanatatea Taurului

Problemele principale de sanatate ale nativului Taur ar putea fi declansate de grijile materiale. Daca securitatea sa financiara este in vreun fel amenintata sau daca se confrunta cu probleme profesionale, atunci si starea de sanatate a nativului Taur este in pericol. Din cauza ca ii place sa manance uneori peste masura - si asta nu din foame, ci doar dintr-o dorinta deosebita de a se imbata cu gusturi si mirosuri rafinate - obezitatea si diabetul il pandesc in orice clipa.

Nativul Taur nu trebuie sa trateze cu indiferenta nici cel mai mic simptom de boala, mai ales daca vine din directia salelor sau a rinichilor.

Taurul trebuie sa manance alimente slabe in grasimi si zahar, sa bea multa apa si sa faca miscare: sa practice dansul, gimnastica aerobica, yoga, fitness, bowling sau biliard, deci sporturi ceva mai statice, dar totusi sporturi!

Punctele anatomice sensibile ale nativului Taur sunt gatul, laringele, limba, coardele vocale, amigdalele, urechile, cerul gurii, partea superioara a esofagului, carotida. Taurul este predispus spre boli precum: gusa, amigdalita, polipi, dureri de gat, laringita.

Taurul si munca

Nativul Taur poate fi incapatanat pana la rigiditate, dar este un om practic si constructiv in tot ce face. Gandeste cu multa atentie fiecare varianta inainte de a se apuca de ceva sau inainte de a lua vreo decizie. Taurul nu lucreaza bine decat in conditii clare, previzibile, si unde isi poate exercita controlul pe deplin. Evita in general situatiile noi si necunoscute, nu isi asuma riscuri si nu se leaga decat de locuri si lucruri confortabile, deja familiare.

Nativului Taur ii lipseste spiritul de aventura, de aceea ar putea fi etichetat mult prea repede drept o persoana conservatoare. Exista pericolul ca Taurul sa devina un individ cu orizonturi mult prea stramte, care reduce lumea din jur la ceea ce ii spun simturile. Nu prea se avanta spre informatii noi, pentru ca le acumuleaza cu greu, dar odata intrate in creier, cu greu le mai uita.

Taurul nu isi risipeste energiile inutil, ci dimpotriva, uneori e atat de comod si de lenes, incat e incapabil de un efort sustinut. Iubeste luxul, frumosul, arta, hainele si piesele de mobilier rafinate si de bun gust. Datorita bunul gust de care da dovada, si-ar putea folosi acest simt artistic si in serviciul altora ca decorator de interior sau exterior, ca stilist de aranjamente florale sau gradini, pentru ca ii place sa stea intr-un cadru frumos amenajat.

Nativul Taur ar putea fi si un bun bucatar, nu numai datorita gustului sau deosebit, ci si datorita placerii de a savura mancaruri gustoase. Din aceasta cauza, este posibil sa se ingrase, cu mici sanse de a da inapoi atat timp cat interesul sau pentru miscare este scazut.

Taurul este o persoana de incredere, un muncitor bine organizat, care pune camaraderia mai presus de orice in relatie profesionale. Este priceput in afaceri si domenii financiare, dar prefera o pozitie care sa ii ofere securitate si beneficii pe termen lung, fara a-si asuma prea multe responsabilitati, deci s-ar putea sa nu isi doreasca functii de conducere sau de raspundere.

Nativul Taur trebuie sa isi urmareasca telurile cu insistenta, hotarare si tenacitate, incercand sa inteleaga sistemul de legi si reguli caruia trebuie sa i se supuna. Datorita simtului sau financiar innascut, Taurul ar putea incepe o afacere in domenii bancare, manufacturiere, iar pentru a impleti si pasiunile sale, o afacere legata de peisagistica si amenajari interioare sau aranjamente florale. Daca are inclinatii artistice - si este foarte probabil sa aiba - ar putea opta pentru poezie, muzica, pictura, modelaj, sculptura, design vestimentar, dar si ca artist bucatar, stilist in coafura, machiaj, consultant de imagine sau orice alt domeniu in care se cere simt artistic si bun gust. Totodata i se potrivesc orice preocupari umanitare, filantropice, religioase, stiintifice sau civice, in beneficiul unei colectivitati, careia poate sa i se dedice total.

Nativul Taur are forta si tenacitatea de a dobandi tot ceea ce isi pune in plan, dar numai printr-o buna organizare, ordine si rutina, fara a da nimic peste cap si fara schimbari bruste in ceea ce face. Daca vede ca planurile i se impotmolesc sau treneaza prea mult, devine nervos, incapatanat, artagos.






Mai multe despre zodia Taur

Mergi inapoi la pagina de Caracteristici Zodiacale Click Aici