Caracteristici Zodia Fecioara
Nativii zodiei Fecioara sunt nascuti in intervalul 23 august - 21 septembrie.

Motto-ul zodiei Fecioara:


Obtin increderea si relaxarea. Dezvolt simtul discernamantului si al umilintei. Depasesc orice forma de limitare.

Cuvinte cheie ale zodiei Fecioara:


purificare, castitate, analiza, critica, ordine, ratiune, indoiala, rezerva, manie, precizie, limitare

Caracteristici generale:


Zodia Fecioara este o zodie feminina de pamant, predominant practica, materiala, guvernata de planeta Mercur, planeta care sporeste spiritul comunicativ, inteligenta, elocventa, talentul oratoric, diplomatia, ingeniozitatea, abilitatea, dar si siretenia, instabilitatea, superficialitatea, tendinta spre inselatorie.

Personalitatea Fecioarei

Fecioara abordeaza viata din punct de vedere practic, cu obiectivitate si spirit analitic. Are o fire modesta, tacuta, constiincioasa, chiar pasiva uneori, incat s-ar putea sa nu i se ofere intotdeauna toata increderea pe care o merita.

Fecioara este ordonata si rationala. Uneori se poarta ca o puritana, devenind excesiv de timida si de pudica. Se considera o fiinta obisnuita si nu arata nici un aer de pretentiozitate in felul sau de a fi. Se vede pe sine ca un umil servitor, cel din spatele scenei. Sistematizarea si organizarea in detaliu sunt atu-urile sale.

Sanatatea Fecioarei

Mania pentru ordine a nativului Fecioara se rasfrange si asupra curateniei in casa sau asupra igienei, incat sanatatea are un loc principal printre preocuparile sale. Nu stie deloc sa se relaxeze, deoarece este mereu nervoasa si tensionata, mereu pe faza.

Cea mai importanta parte a sanatatii pentru o Fecioara are legatura cu dieta si igiena. Fecioara trebuie sa se alimenteze cu tot ceea ce ofera pamantul: plante, legume, cereale, si mai putin cu produse animale. Sistemul digestiv este cea mai vulnerabila parte a organismului nativului Fecioara si, in cazul in care o parte a sistemului digestiv este afectata, poate avea efecte grave si asupra sistemului nervos. Fecioara trebuie sa mentina un program alimentar regulat, intr-o stare de spirit relaxata, cu mare atentie la calitatea mancarii pe care o are in fata. Trebuie sa evite grasimile si uleiurile, punand accent pe cereale.

Ar fi bine sa aiba si un program de exercitii fizice, chiar si acasa, cu un aparat de gimnastica sau o bicicleta ergonomica. Nativul Fecioara trebuie sa fie atent si la incaltamintea pe care o poarta, pentru a-si proteja gleznele si gambele, care sunt zone sensibile. Ar fi bine sa adopte o abordare noua a tratamentelor, deci nu ar strica sa se indrepte asupra medicinei bazate pe ierburi sau hipnoterapie, deci mijloace mai putin obisnuite in medicina.

Puncte anatomice sensibile ale Fecioarei sunt in zona intestinului, duodenului, ficatului, existand risc de colici, dizenterie, enterita, afectiuni digestive intestinale, peritonita, constipatie.

Fecioara si munca

Stand mai mult pe margine, nativului Fecioara ii place mai mult rolul de observator, critic sau sfatuitor in locul rolului de lider. Fecioara este metodica si analitica in tot ceea ce face, sistematica in dezvoltarea ideilor pana la ducerea la bun sfarsit a proiectelor. Este dedicata in totalitate muncii, revenind mereu asupra proiectelor sale ca nu cumva sa se fi strecurat vreo greseala. Totul trebuie sa fie la locul sau pentru a se simti confortabil, de aceea are tendinta de a organiza totul chiar si pe hartie pentru a fi sigura ca totul este bine aranjat si planificat.

In ciuda faptului ca ii place sa critice, acest lucru nu ii strica imaginea in fata celorlalti, pentru ca Fecioara nu critica din rautate, ci dintr-un sistem de aparare invatat inca din tinerete. Principala sa grija este doar clipa de fata, prezentul, din aceasta cauza pierde putin viziunea de ansamblu asupra lucrurilor, impotmolindu-se in detalii minore. Este excesiv de atenta la detalii, incat nu ii scapa nimic din vedere. Pentru ca este mai mult concentrata asupra detaliului, Fecioara scapa din vedere imaginea de ansamblu a unei probleme. Este de parere ca trebuie sa inteleaga totul in amanunt inainte de a intelege ansamblul.

Este predispusa la munca grea, e constiincioasa si bine organizata. Tot ce face, face cat se poate de bine. Practica si cu picioarele pe pamant, Fecioara e foarte analitica si exacta, bine adaptata pentru a face fata proiectelor care cer perfectiune.

Nativul Fecioara este o persoana de incredere, pentru ca intotdeauna abordeaza totul cu realism si spirit analitic. Acorda multa atentie detaliilor, dar uneori duce aceasta abilitate la extrem, devenind excesiv de critica, pana la manie. Proiectele de mare amploare o pot coplesi si obosi peste masura, din cauza tendintei spre perfectiune. Daca nu reuseste sa faca totul perfect, devine frustrata si descurajata. Pretinde ca cei din jur sa fie perfecti ca si ea insasi, adeseori aceasta devenind motiv de mahnire si dezamagire pentru ea, vazand ca cei din jur nu se apropie de pretentiile sale.

Uneori, Fecioara are o atitudine negativista si prea chitibusara. Acumuleaza tot ceea ce altii ocolesc, incat devine un colectionar de fleacuri pe care probabil le va folosi candva.

Are o permanenta nevoie de informare si acumulare de noi cunostinte, dovedind interes in foarte multe si variate domenii. Poate acumula astfel o mare cantitate de informatii din diverse directii.

Niciodata nu face o promisiune sau o afirmatie inainte de a cunoaste toate detaliile unei probleme. Are nevoie sa creeze un sistem riguros pentru tot ceea ce face. Prefera sa ia singura decizii. Judecata sa implica intotdeauna un detaliat proces de analiza pana la ultimul detaliu inainte de a actiona.

Aspectul sau exterior da impresia de distanta si retinere, ceea ce este un avertisment ca de fapt are nevoie de liniste interioara. Fecioara este un executant ideal, datorita abilitatii de a fi responsabila, eficienta, rationala, minutioasa si organizata. Trebuie sa lucreze cat mai mult pe cont propriu, dar in cazul in care lucreaza intr-un colectiv, trebuie sa isi asigure in jur o atmosfera cat mai destinsa de lucru. Trebuie sa caute intotdeauna, in tot ce face, si o motivatie umanitara, sa se puna pe sine in ajutorul celorlalti.

Trebuie sa se incline spre domenii ca serviciile si asistenta sociala, medicina, psihiatria, educatia si invatamantul, consultanta si stiinta. Cu ochiul sau format pentru ordine si echilibru, ar face lucruri uimitoare in design, gradinarit, peisagistica, inginerie. Poate excela in domenii legate de telecomunicatii, radio, tv, jurnalism, computere sau ca scriitor sau crainic. Ocupatiile de orice fel implicand calatoriile dese ar putea fi potrivite pentru o Fecioara.Mai multe despre zodia Fecioara

Mergi inapoi la pagina de Caracteristici Zodiacale Click Aici