Caracteristici Zodia Capricorn
Nativii zodiei Capricorn sunt nascuti in intervalul 21 decembrie - 19 ianuarie.

Motto-ul zodiei Capricorn:


Concretizez material toate gandurile creatoare utile revelatiei functiei mele interioare si mi le asum cu toata libertatea.

Cuvinte cheie ale zodiei Capricorn:


rabdare, detasare, intelepciune, elevare, concentrare, rezistenta, obiectivitate, perseverenta, prudenta, organizare, singuratate, administratie, ambitie, opinie, meditatie, experienta, avaritie, frugalitate, realizare, reflexie, oprire, intarziere, seriozitate, arivism, raceala, suspiciune, banuiala

Caracteristici generale:


Zodia Capricorn este o zodie feminina de pamant, predominant practica, materiala, guvernata de planeta Saturn, planeta care sporeste spiritul practic, dorinta de securitate pe toate planurile, diplomatia, seriozitatea, tenacitatea si perseverenta, dar si pesimismul, incapatanarea.

Personalitatea Capricornului

Zodia Capricorn reprezinta intelepciunea si maturitatea, este semnul telului greu de atins si al ambitiei. Cel nascut in Capricorn are un aer sobru, trist uneori, dand impresia ca ar fi o persoana cu multa experienta de viata. Unora le pare chiar enigmatic, retras, interiorizat. Pare permanent preocupat de o problema grava, nemultumit de ceea ce i se intampla.

Nativul Capricorn este practic, tenace, ambitios, capabil de efort indelungat pentru a-si pune in practica ideile, ducand totul pana la capat cu multa rabdare. Este precaut, econom, meticulos si punctual, un exemplu de corectitudine.

Sanatatea Capricornului

Cele mai vulnerabile locuri ale organismului nativului Capricorn sunt pielea, dintii, oasele, articulatiile, nervii si sistemul digestiv. Este recomandabil sa evite excesele alimentare si sa faca miscare, pentru a-si mentine tonusul.

Capricornul are predispozitie catre insomnie, boli de piele, reumatism, guta, urticarie.

Capricornul si munca

Nativul Capricorn e insistent si flexibil, cauta functii sau pozitii care sa ii ofere sanse de exprimare si de miscare deplina, in domenii unde se cer activitati legate de scris, comunicare, educatie, transporturi, calatorii, comert sau secretariat. Are bune calitati organizatorice, manageriale, administrative, dar si inclinatie spre domenii artistice ca pictura, designul, sculptura, compozitia muzicala, poezia. Poate dobandi succes in fruntea unei afaceri legate de moda, frumusete, arta sau divertisment.

Nativul Capricorn doreste neaparat sa detina controlul asupra vietii sale, incepand cu latura sa profesionala. Este constient de actiunile proprii si da impresia unei persoane de incredere. Practic, serios si metodic, Capricornul are o atitudine prudenta, pentru ca nu ii place riscul in ceea ce considera el mai important in viata: cariera. Riscul ii confera un sentiment de instabilitate, ceea ce nu ii este caracteristic.

Unui Capricorn ii place studiul aprofundat, fiind mereu in cautare de noi cunostinte. Ascensiunea sa sociala este lenta, dar sigura, avand multe obstacole de infruntat. Poate atinge posturi inalte, deoarece are un imens simt al datoriei si al responsabilitatii si o ambitie nemasurata. Stie sa isi planifice bine orice actiune, pentru ca e calculat, practic, reusind sa conduca la fel de bine si un colectiv, nu numai propria viata.

Capricornul este orientat spre telurile cele mai inalte, este insistent si dornic sa atinga succesul. Viata este grea pentru el, fiind un perpetuu suis spre telurile spre care tinde, dar calitatile sale sunt prielnice pentru a ajunge la ce isi propune. Oricat de dificila ar fi o problema, Capricornul e atat de perseverent incat duce la capat orice. Nu se bazeaza niciodata pe noroc, ci doar pe simtul de a pastra calea cea dreapta pana la atingerea scopurilor.

Rabdator, rational, intelectual, un Capricorn trece totul prin prisma ratiunii inainte de a-si fixa un tel. Alege intotdeauna cele mai bune solutii din multitudinea de alternative posibile, ajutat fiind de un simt practic deosebit. Conservator si traditionalist, nu exagereaza cu nimic, pastrand o moderatie in toate. Motto-ul sau in viata este sa nu risipeasca si sa nu viseze la nimic din ce nu poate atinge prin forte proprii.

Ca orice zodie de pamant, nativul Capricorn are un bun simt al organizarii si sistematizarii, de aceea si-ar gasi intotdeauna un loc privilegiat intr-o structura de conducere sau chiar guvernamentala. Capricornul combina talentul de conducere cu o buna capacitate de a urma cu exactitate instructiunile. Este intru totul dedicat carierei, luandu-si munca si responsabilitatile foarte in serios, ca nimeni altul. Avansarea pe scara ierarhica si pe scara succesului, precum si imaginea publica sunt foarte importante pentru el, de aceea arata lumii cea mai buna fata a sa.

Nativului Capricorn ii place sa detina pozitii publice importante, pozitii cheie, dar fara a-i placea neaparat sa iasa in evidenta, in ochii lumii, ba chiar uneori prefera o astfel de functie, dar mai mult din umbra. Este loial, fidel, de aceea pretinde acelasi lucru si de la ceilalti. Nu poate tine sub control situatiile dezorganizate, haotice. Rigiditatea si teama de schimbare pot fi principalele sale piedici. Ar putea excela in domenii legate de administratie, agricultura, arhiva, paleontologie, geologie, sculptura, alpinism, minerit, dermatologie, matematica, analiza si control.Mai multe despre zodia Capricorn

Mergi inapoi la pagina de Caracteristici Zodiacale Click Aici