Caracteristici Zodia Balanta
Nativii zodiei Balanta sunt nascuti in intervalul 22 septembrie - 22 octombrie.

Motto-ul zodiei Balanta:


Imi deschid inima, impartasesc experiente agreabile cu altul si tin seama de nevoile lui, fara a deveni dependent de el.

Cuvinte cheie ale zodiei Balanta:


echilibru, justitie, armonie, alegere, sociabilitate, diplomatie, arbitraj, conciliere, ezitare, uniune, casatorie, opozitie, estetism, pace, seductie, colaborare, echitate, snobism, arta, gust, placere, inconstanta

Caracteristici generale:


Zodia Balanta este o zodie masculina de aer, predominant intelectuala, mentala, guvernata de planeta Venus, planeta care sporeste talentele artistice, gustul pentru frumos, senzualitatea, sociabilitatea, bunul gust, atractia fizica, dar si gelozia, superficialitatea, nepasarea, imoralitatea uneori.

Personalitatea Balantei

Balanta este diplomata, amabila, sociabila si prietenoasa. Are un dezvoltat simt de fair-play, incat nu va rani niciodata pe nimeni, ci va incerca sa impace pe toata lumea. Poate vedea clar ambele fatete ale unei probleme, chiar daca sunt in contradictie, si incearca sa restabileasca pacea in orice neintelegere.

Nativul Balanta este un bun negociator. Desi bun mediator al conflictelor, nu se simte deloc bine in imprejurari discordante, deoarece are o mare nevoie de armonie in jur. Trebuie ca totul sa fie pus in ordine ca sa se simta confortabil.

Adaptabil la maximum, nativul Balanta stie sa se ajusteze permanent dupa cererile exterioare ca sa fie mereu in echilibru cu lumea din jur. Este adeptul regulilor deja stabilite, se supune lor, pentru ca nu ii plac schimbarile. Are tendinta de a spune ceea ce crede ca le face celorlalti placere, si nu ceea ce simte cu adevarat, si aceasta numai pentru a aduce armonie si multumire in jurul sau.

Sanatatea Balantei

Balanta trebuie sa aiba mare grija de rinichi si de mentinerea echilibrului de apa din organism. Trebuie sa bea multa apa, sa limiteze consumul de sare, proteine animale si lactate. Trebuie sa manance fructe precum banane sau avocado si cereale precum orez, porumb, secara, vegetale, soia.

De asemenea, nativul Balanta trebuie sa aiba grija de picioare, sa faca masaj periodic sau sa apeleze la reflexologie ca metoda de tratament foarte eficace pentru relaxare si tratamentul oricaror boli ale glandelor.

Puncte anatomice sensibile la Balanta: rinichii, soldurile, vertebrele lombare, glandele suprarenale.

Balanta si munca

Nativul Balanta lucreaza excelent in echipa, fiind un bun coechipier, dar ii place sa faca parte din echipa invingatoare. Prefera o atmosfera placuta si ordonata, cu oameni care nu il preseaza in nici un fel, unde sa aiba mereu rolul mediatorului conciliator, pacifist. Calmul si linistea sunt foarte importante pentru Balanta. Cel mai mic semn de ostilitate il tulbura foarte mult. Se abtine sa faca vreo afirmatie daca simte ca aceasta ar putea declansa o cearta sau un conflict. Intotdeauna e pregatit sa faca si compromisuri. Intr-un fel, depinde foarte mult de aprobarea celorlalti.

Cand trebuie sa ia o decizie, Balanta o cantareste minutios din toate partile, de aceea munca de decizie nu este una foarte recomandabila pentru o Balanta. Nu este prea eficient in pozitii superioare, ca sef. Una dintre trasaturile de caracter importante este simtul justitiei. Tine la corectitudine, are un punct de vedere foarte echilibrat, de aceea adeseori joaca rolul de conciliator, intermediar sau negociator in probleme de familie sau de serviciu.

Balanta este si un semn al artelor si bunului gust. Daca nu are un talent aparte in domenii artistice, atunci probabil ca are un interes aparte pentru astfel de domenii. Rafinat, cu maniere elegante, asteapta acelasi gen de comportament si de la cei din jur. Vulgaritatea il oripileaza.

Diplomat, cu mult tact, cu mult succes pe plan social, nativul Balanta cauta intotdeauna sa spuna si sa faca ceea ce e corect si cauta sa faca cea mai buna impresie. Daca nu accepta o munca la domiciliu, e de preferat sa lucreze intr-un mediu decorat cu bun gust, un mediu cultural, estetic, artistic.

Amabil, cu o dorinta puternica de a fi pe placul celor din jur, nativul Balanta are un fler special in lucrul cu publicul si in intelegerea nevoilor celorlalti. Ar putea avea succes in domenii legate de muzica, dans, fotografie, radio, TV, teatru, film, arte decorative, moda sau relatii publice. I se potriveste o cariera care sa aiba legaturi cu casa, familia, femeile, mamele, copiii. E bine sa tina cont de instinct si de vocea sa interioara care i-ar putea spune cand e momentul sa faca unele schimbari spre binele sau.Mai multe despre zodia Balanta

Mergi inapoi la pagina de Caracteristici Zodiacale Click Aici